Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει από το πρωί οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ηπείρου.

Τα ορμητικά νερά του παρέσυραν γέφυρα στην περιοχή Σκάνδαλο, η οποία έδινε πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Νωρίς το απόγευμα γέφυρα στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων κατέρρευσε. Το γεφύρι έσπασε από την μανία του Αράχθου και κόπηκε στα δύο.

Στη Θεσπρωτία οι ποταμοί Καλαμάς και Αχέροντας έχουν υπερχειλίσει και είναι στα όρια να πνίξουν καλλιέργειες, κυρίως στις περιοχές Βρυσέλλας (Καλαμάς) και Γλυκής – Ποταμιάς (Αχέροντας).

Στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, στο χωριό Κορύτιανη, τα νερά έχουν ήδη καλύψει μεγάλο μέρος του οδοστρώματος.

Πλημμυρισμένοι οι κάμποι της Μενίνας (Νεράιδας) και της Ρίζιανης. Προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές και στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Μαυροματίου, από καταπτώσεις βράχων στο οδόστρωμα. Ήδη στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία απομακρύνουν τους βράχους από το δρόμο.

Κλειστός για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα λόγω πλημμύρας ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων στην Θεσπρωτία. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι τα Γίτανα δεν θα δέχονται επισκέπτες λόγω πλημμύρας στον δρόμο πρόσβασης, ενώ οριακή είναι η κατάσταση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Πλημμύρες μικρής έκτασης καταγράφονται σε όλο σχεδόν το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας Οδού.

Στα ορεινά της Ηπείρου χιονίζει συνεχώς και βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τόσο στο Μέτσοβο όσο και στην Εγνατία οδό. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να υπακούν στις οδηγίες της τροχαίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ