Όλοι οι εν ζωή πρώην δήμαρχοι της Ηγουμενίτσας και ο νυν Δήμαρχος Ιωάννης Λώλος προχώρησαν σε κοινή δήλωση απαιτώντας να λάβει τέλος η αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην παραλία του Δρεπάνου, το οποίο διεκδικεί η ΟΛΗΓ ΑΕ.

Η δήλωση αφενός καταγγέλλει τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος για την οποία σημειώνεται ότι «στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δημοτών του» και αφετέρου απευθύνεται στην Κυβέρνηση από την οποία ζητούν οριστική επίλυση στο ζήτημα της χερσαίας ζώνης και ειδικότερα την άμεση απόδοση των τμημάτων που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στο Δήμο Ηγουμενίτσας».

Τη δήλωση υπογράφουν όλοι όσοι διετέλεσαν Δήμαρχοι τα τελευταία 40 χρόνια: ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Λώλος και οι πρώην δήμαρχοι Πέτρος Λιάκος, Θωμάς Πάντος, Ανδρέας Νταής, Θωμάς Πιτούλης – νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας – και Γιώργος Κάτσινος.

Αναλυτικά σημειώνουν:

«Η πρόσφατη αμφισβήτηση, από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., του δικαιώματος του Δήμου Ηγουμενίτσας να μισθώσει τα καταστήματα του Δρεπάνου, μας αναγκάζει αφενός μεν να καταγγείλουμε την πράξη αυτή, αφετέρου δε να δηλώσουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι το Δρέπανο και τα καταστήματα που κατασκευάστηκαν εκεί νομίμως με χρήματα των Δημοτών, ανήκαν και ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ ουδέποτε ως σήμερα, αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης αυτού του δικαιώματος, στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Ηγουμενίτσας και των Δημοτών του.

Ως εκ τούτου, καλούμε την Κυβέρνηση για την άμεση, συνολική και οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης και ειδικότερα την άμεση απόδοση των τμημάτων που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στο Δήμο Ηγουμενίτσας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here