Την Κυριακή με συντονισμένες ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποβίβασης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 137 Ελλήνων υπηκόων οι οποίοι επέστρεψαν από την Ιταλία ως επαναπατρισθέντες με ενέργειες του Ελληνικού Προξενείου στη Ρώμη.

Για την υποδοχή τους και την τήρηση όλων των κανόνων πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής κατά της αλυσίδας μετάδοσης του Κορωνoïού είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αφού δόθηκαν όλες οι απαραίτητες οδηγίες στην Ναυτιλιακή Εταιρεία και τον καπετάνιο του πλοίου , είχε προηγηθεί ενημέρωση όλων των επιβατών πριν την αποβίβασή τους στο λιμάνι .

Όσοι δεν διέθεταν Ι.Χ. ή δεν παρελήφθησαν από συγγενείς τους, επιβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν στους τόπους προορισμούς τους με δύο τουριστικά λεωφορεία που μίσθωσε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Όλοι θα παραμείνουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και θα παρακολουθούνται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών.

Τον συντονισμό των επιχειρησιακών ενεργειών είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Στ. Σουρβίνος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση της επιχείρησης έγινε με υποδειγματικό τρόπο από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Λιμενικής Αστυνομίας Ηγουμενίτσας και με την αμέριστη συνεργασία της Ναυτιλιακής Εταιρείας και των ιδιωτών τουριστικών πρακτόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here