Μια δύσκολη κατάσταση καλούνται να διαχειριστούν από το βράδυ της Τετάρτης οι αρχές της Θεσπρωτίας, καθώς δύο από τα τέσσερα ανήλικα προσφυγόπουλα, που άγνωστοι εγκατέλειψαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα 6 γυναίκες  αστυνομικοί που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους, καθώς και οι σύζυγοι των τριών, επίσης αστυνομικοί, τέθηκαν σε καραντίνα.

Τα τέσσερα αδέρφια, τρία αγόρια 16, 14 και 12 ετών και ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών, με καταγωγή από τη Συρία, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα να περιφέρονται κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι γονείς τους δεν κατόρθωσαν να περάσουν τα σύνορα.

Τα τέσσερα ανήλικα, με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ ενημερώθηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στο ενδιάμεσο τους διενεργήθηκε τεστ για κορονοϊό, και το αποτέλεσμα που γνωστοποιήθηκε  το βράδυ της Τετάρτης ήταν θετικό για τα δύο από τα τέσσερα αδέρφια.

Έτσι σε πενθήμερη καραντίνα τίθενται τουλάχιστον 6 γυναίκες αστυνομικοί της Ηγουμενίτσας, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ που θα υποβληθούν, οι οποίοι το τελευταίο διήμερο είχαν έρθει σε επαφή με τα ανήλικα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης και άλλων επαφών τους. Επίσης σε καραντίνα τέθηκαν και οι σύζυγοι των τριών γυναικών αστυνομικών που είναι επίσης αστυνομικοί.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί απολύμανση τόσο στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, όσο και στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν προσωρινά τα παιδιά. Τα τέσσερα αδέρφια θα μεταφερθούν την Πέμπτη στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here