Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες κατασκευής σύγχρονης εισόδου στην πόλη της Πρέβεζας καθώς δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου σε ΦΕΚ η «Κήρυξη Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακίνητων που απαιτούνται νια την κατασκευή του έργου «Παράκαμψη Νικόπολης – Συγκοινωνιακά Έργα Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου Νικόπολης Περιφέρειας Ηπείρου».

Με το συγκεκριμένο έργο, θα σταματήσει η διχοτόμηση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, που σήμερα τον διασχίζει η εθνική οδός, ενώ παράλληλα ικανοποιείται και μια βασική προϋπόθεση για την ένταξη του χώρου στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η χρηματοδότηση του έργου προβλέπεται να γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», καθώς εντάσσεται στο Καινοτόμο Πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».
Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, καθώς η Πρέβεζα αποκτά μια υπερσύγχρονη οδό με βοηθητικούς δρόμους που θα αποτελεί και τη βασική -ευρωπαϊκών προδιαγραφών- είσοδο της πόλης, ενώ συνδυάζεται και με ένα άλλο πλέγμα έργων, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ και στο Μονολίθι, τέσσερα πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και δύο ακόμη παρακαμπτήριες οδούς.
Επιπλέον, θα μπορούμε να μιλάμε και για αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος ενοποιείται, εκπληρώνοντας το σχεδιασμό του Προγράμματος “Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου”».

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα απομακρύνεται εθνικός δρόμος μέσα από αρχαιολογικό χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ