Την ανάγκη θωράκισης του εθνικού συστήματος υγείας συνολικά και την έμπρακτη στήριξη του κάθε νοσοκομείου ξεχωριστά με άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πρόταξε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στα Γιάννενα με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να καταστρώσει έστω και τώρα σχέδιο στήριξης των νοσοκομείων με την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού δοθέντος ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν υπόκεινται σε δημοσιονομικούς περιορισμούς».

Σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «ελλοχεύει ο κίνδυνος μετατροπής των νοσοκομείων σε νοσηλευτικά ιδρύματα μιας νόσου». Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έθεσαν θέματα που σχετίζονται με την υπερεργασία που ξεπερνά τα φυσικά όρια αντοχής τους με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα προβλήματα στη διαδικτυακή διδασκαλία ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή τη σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες της κατάρρευσης του συστήματος καθώς και το ενδεχόμενο κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων των μαθητών.

Μετά το Νοσοκομείο ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο και ακολούθως το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ρεπορτάζ: Γ. Παντελάκης, Κ. Παπαθεοδώρου

 

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here