ΑρχικήΉπειροςΙωάννινα: «Ανεξέλεγκτο» το παράνομο κυνήγι στην περιοχή της Δωδώνης

Ιωάννινα: «Ανεξέλεγκτο» το παράνομο κυνήγι στην περιοχή της Δωδώνης

Δημοσιεύθηκε:

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο του παράνομου κυνηγιού στην περιοχή της Δωδώνης, η οποία έχει φυσικά ιδιαίτερα τουριστικό χαρακτήρα λόγω του αρχαιολογικού χώρου, όπως καταγγέλλει η Αδελφότητα Δωδωναίων με αφορμή πρόσφατο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή σε κατσίκια, ενώ απειλήθηκαν και κτηνοτρόφοι. Μάλιστα, κάνει γνωστό ότι έχει υποβληθεί σχετική μήνυση!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της Αδελφότητας (την υπογράφει ο Πρόεδρός της Κων/νος Χρήστου), γίνεται γνωστό ότι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου άγνωστος πυροβόλησε σε ευθεία βολή με φυσίγγια διασποράς προς κοπάδι με γίδες και παρουσία της βοσκού. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τον τραυματισμό τριών γιδιών και τον θάνατο τριών κατσικών λόγω άμεσης αποβολής!

Μεγάλες διαστάσεις

Όπως σημειώνει η Αδελφότητα Δωδωναίων στην ανακοίνωσή της, «το φαινόμενο του παράνομου κυνηγιού στην περιοχή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και προσβάλλει καθημερινά την εικόνα της τόσο τουριστικής περιοχής μας. Από τον κόμβο Δωδώνης μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο (Α’ Ζώνη), εμφανίζονται καθημερινά δεκάδες κυνηγοί και ενεδρεύουν καθ’ όλο το μήκος της οδού. Η εικόνα που βλέπουν οι επισκέπτες του θεάτρου είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, ενώ τα σχόλιά τους με δηκτικό τρόπο και οι εικόνες αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο. Αριστερά και δεξιά του δρόμου οι κάλυκες ανέρχονται σε χιλιάδες».

Καταλήγοντας, η Αδελφότητα τονίζει πως πρόκειται σαφώς για παράνομες ενέργειες, καθώς λαμβάνουν χώρα εντός οικισμών και Α’ Ζώνης προστασίας και απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για τις ενέργειές τους, ενώ επισημαίνει πως η εικόνα αυτή επηρεάζει οικονομικά τα καταστήματα της περιοχής και διαμαρτύρονται συνεχώς. Κάνει δε γνωστό πως ήδη από το Σάββατο υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων στο Α.Τ. Δωδώνης.

Τελευταία νέα

Στη φυλακή καθηγητής που βίαζε σε ανήλικη όταν έκαναν ιδιαίτερα

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 53χρονο καθηγητή θετικών επιστημών, ο οποίος κρίθηκε...

Πρέβεζα: Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες

Τον χαρακτηρισμό του ως "γδάρτης" επιβεβαίωσε ο Μάρτης για την Πρέβεζα.Μετά τις λιακάδες των...

Προχωρά η διαδικασία για την καταχώρηση της ονομασίας Γαρίδα και Σαρδέλα Αμβρακικού στο Μητρώο ΠΟΠ προϊόντων

Στην έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών καταχώρησης της ονομασίας...

Ιωάννινα: 24 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη του 28χρονου που βίαζε 4χρονο αγοράκι με την ανοχή της μητέρας του

Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος κάθισε...

Περισσότερα

Στη φυλακή καθηγητής που βίαζε σε ανήλικη όταν έκαναν ιδιαίτερα

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 53χρονο καθηγητή θετικών επιστημών, ο οποίος κρίθηκε...
Αρέσει σε %d bloggers: