Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Κακαβιά όπου από την προηγούμενη εβδομάδα ισχύουν αυστηρότερα μέτρα εισόδου στην Ελλάδα.

Χιλιάδες Αλβανοί και ομογενείς περνούν τα σύνορα κατευθυνόμενοι στις πόλεις και τα χωριά τους. Η υγειονομική μονάδα συνεχίζει να λαμβάνει δείγματα για κοροναϊο τα οποία μεταβιβάζονται αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ.

Από τις 16 Αυγούστου που θα αρχίσει η επιστροφή, όσοι εισέρχονται στο Ελληνικό έδαφος θα τίθενται σε επταήμερη κατ` οίκον απομόνωση.

Η πανδημία στην Αλβανία
Κάθε μέρα και χειρότερα στην Αλβανία. Η πανδημία καλπάζει χωρίς η κυβέρνηση της χώρας να φαίνεται ότι έχει τον τρόπο να ελέγξει την κατάσταση. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ο πιο διάσημος γλύπτης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώθηκαν άλλα 136 κρούσματα ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου πραγματοποιήθηκαν μόλις 561 τεστ γεγονός που δείχνει ότι ένας στους πέντε πολίτες έχει μολυνθεί από τον Covid-19.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2.870 με την πλειοψηφία να είναι στα Τίρανα ενώ το Υπουργείο Υγείας δίνει 31 κρούσματα στην περιοχή του Αργυροκάστρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here