Στην απομάκρυνση δυο οβίδων, οι οποίες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εκσκαφικών εργασιών σε οικόπεδο επί της Κενάν Μεσσαρέ, προχώρησαν το απόγευμα άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Από τη στιγμή που το υλικό εντοπίστηκε από τον χειριστή του εκσκαφέα, ο χώρος εκκενώθηκε και ειδοποιήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ηπειρωτικός Αγών” στο σημείο έφτασαν, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε περιμετρικά με κορδέλες.

Στο σημείο έφτασαν και οι πυροτεχνουργοί του στρατού, που ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση απομάκρυνσης του πολεμικού υλικού.

Η διαδικασία έγινε σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, στο πλαίσιο του οποίου λαμβάνονται μέτρα σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μέτρων, όταν πρόκειται για κατοικημένες περιοχές.

Από την αστυνομία έγινε η απομάκρυνση των ενοίκων πολυκατοικίας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον οικόπεδο όπου και βρέθηκαν οι οβίδες, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία επί της Κενάν Μεσσαρέ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας για λίγα λεπτά, όσο δηλαδή διήρκησε η διαδικασία μεταφοράς τους σε ειδικό όχημα, προκειμένου να απομακρυνθούν.

Εκτιμάται ότι το πολεμικό υλικό χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν, σύμφωνα με περίοικους, στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούσε στρατόπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ