Ήλθε η ώρα των προστίμων για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας για τη μη διάδοση του covid19.

Αυτό ήταν το μήνυμα των σημερινών δηλώσεων του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ καθώς το διάστημα των 20 ημερών που περίπου λειτουργούν ήδη οι επιχειρήσεις αυτές μετά το lockdown ήταν η περίοδος ανοχής κατά την οποία έγιναν και οι σχετικές συστάσεις προς τις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

Τώρα πλέον δεν θα γίνονται ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγείας, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της πόλης, σημειώνοντας πως το πλεονέκτημα της πόλης, το ατού της καθαρής υγειονομικά περιοχής πρέπει να αξιοποιηθεί απόλυτα για την επόμενη μέρα που οι μετακινήσεις αυξάνονται, οι αεροπορικές επικοινωνίες ξαναρχίζουν.

«Το ατού αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε, τα καταστήματα εστίασης πρέπει να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες» σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Τη δουλειά των ελέγχουν κάνει μικτό κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Ηπείρου, τη Δημοτική Αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία που επιτηρεί σε καθημερινή βάση όλα τα καταστήματα, σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών, προσπαθώντας όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ, «να πείσουμε, γιατί σημασία έχει η πειθώ προς τους πολίτες και επαγγελματίες ότι η τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος».

 

 

pbnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here