Προειδοποιητικό «καμπανάκι» για την εξέλιξη της πανδημίας έστειλε χθες ο ΕΟΔΥ, με την ανακοίνωση του ιικού φορτίου που διαπιστώθηκε στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού και το οποίο την περασμένη εβδομάδα ήταν αυξημένο κατά 22% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη.

Και ναι μεν ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι πρόκειται για «οριακή αύξηση», ωστόσο τα Γιάννενα είναι μια από τις πέντε πόλεις της χώρας (επί συνόλου δώδεκα στις οποίες γίνονται αναλύσεις από τον ΕΟΔΥ) που παρουσίασε αύξηση στα λύματα, γεγονός που προβληματίζει για τα αίτια που οι δείκτες του ιικού φορτίου παραμένουν «άκαμπτοι). Οι άλλες τέσσερις πόλεις είναι τα Χανιά (+78), Ρέθυμνο (+12), Πάτρα (+50), Αλεξανδρούπολη (+5%).

Την ίδια ώρα χθες γίνονταν γνωστό ότι νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στις φυλακές Σταυρακίου από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για τέσσερα (σε σύνολο 32 τεστ που έγιναν), υπάρχει όμως προβληματισμός για το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του ιού, κάτι βέβαια που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε επαναληπτικό έλεγχο.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here