Μήνυμα ομοψυχίας και διαφύλαξης της ελευθερίας που χάρισαν στην χώρα μας, οι ηρωικά πεσόντες στους απελευθερωτικούς αγώνες, έστειλε από τα Ιωάννινα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τίμησε με την παρουσία της τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης, από τους Οθωμανούς.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μπιζανομάχων δήλωσε: «Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ήπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό.

Το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει ότι τα οχυρά πέφτουν όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοι τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν».

Στην ομιλία της το Σάββατο το απόγευμα στο  Πνευματικό   Κέντρο  του Δήμου, η κα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε ως κορυφαία ιστορική στιγμή την απελευθέρωση  των Ιωαννίνων, καθώς οι Γιαννιώτες από πολύ νωρίς συνέλαβαν, διέδωσαν και στήριξαν χάρη και στη δυναμική παιδεία τους την ιδέα της εθνεγερσίας.

Στην ίδια εκδήλωση ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, τόνισε ότι η 21η Φεβρουαρίου είναι η κορυφαία μέρα για την πόλη καθώς  αποτελεί την ιστορική στιγμή που συντελέστηκε το θαύμα.

Ο περιφερειάρχης, Αλέκος Καχριμάνης, έκανε εκτενή αναφορά στη συνεισφορά των Ηπειρωτών τόσο στην Επανάσταση του 1821 όσο και στη σύσταση και στήριξη του Ελληνικού Κράτους. Τέλος, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία της στα Γιάννινα, σημειώνοντας ότι η παρουσία της δίνει κουράγιο σε μια δύσκολη περίοδο αγώνα κατά της πανδημίας και υπέρ της ανάπτυξης της Ηπείρου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here