Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την 107η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων την Παρασκευή.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε στα Γιάννενα για την τελευταία φορά ως ο ανώτατος πολιτειακός παράγων και δίπλα βρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των τμημάτων Μανιατών, Σουλιωτών και Κρητών που με τις παραδοσιακές τους στολές και τις πιστολές με τα παραδοσιακά τους όπλα, έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στην παρέλαση.

Υποδοχή στην Περιφέρεια με συγκίνηση
Στο Μέγαρο της Περιφέρειας πριν την παρέλαση, με συγκίνηση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δήλωσε «υπόχρεος για πάντα» προς τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον οποίο μίλησε με θερμά λόγια λόγω της πολυετούς συνεργασίας τους στα χρόνια που υπηρέτησε τη χώρα από διάφορα πόστα.

Ο Πρ. Παυλόπουλος τόνισε πως θεώρησε υποχρέωση να είναι στα Γιάννενα σήμερα παρ’ ότι θα μπορούσε να το αποφεύγει, αφήνοντας τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μίλησε για το δίδαγμα της ελευθερίας και των μεγάλων εθνικών ευεργετών από την Ήπειρο.

«Υπό όρους αρραγούς ενότητας μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό που αξίζει στη χώρα» τόνισε στην αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος ενώ χαρακτήρισε κατάρα το φθόνο μεταξύ των Ελλήνων.

 

http://vimanews.gr/

http://vimanews.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here