Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκαν δύο ακόμα τμήματα σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για ένα τμήμα του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων καθώς και ένα τμήμα του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Συγκεντρωτικά τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή στα Ιωάννινα είναι:
-Το Α3 του 7ου Λυκείου μέχρι τις 21 του μήνα.
-Το ΣΤ1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.
-Το Α3 του Γυμνασίου Βελισσαρίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.
-Το Β1 του 3ου Γυμνασίου Ιωαννίνων μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.
-Το ΣΤ1 και το ΣΤ2 του 21ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.
-Το Α2 του Λυκείου των Δωδωναίων μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Σε αναστολή λειτουργίας είναι επίσης το 6ο Νηπιαγωγείο Ανατολής μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και όλα τα τμήματα του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.
Από αύριο επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές του Α2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, καθώς η αναστολή λειτουργίας του ήταν μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων μαθητής του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων βρέθηκε θετικός στην covid-19, ωστόσο το τμήμα δεν τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ίδιου σχολείου, το γεγονός ότι ο μαθητής απουσίαζε από το σχολείο μια μέρα πριν διαγνωσθεί θετικός αξιολογήθηκε από τους αρμόδιους φορείς ως επαρκές για να συνεχιστεί η λειτουργίας του σχολείου.

Η ΕΛΜΕ αναφέρει ότι τα κρούσματα στα σχολεία της περιοχής αυξάνονται, ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώνει ότι «ακριβώς 13 ημέρες μετά την εξακρίβωση των δύο πρώτων κρουσμάτων, μέλη του προσωπικού του κυλικείου του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, βρίσκεται θετικός μαθητής του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι και πατέρας άλλου μαθητή του σχολείου είναι θετικός στον ιό.

Τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να πεισθούν οι αρμόδιοι ότι, όπως προβλέπουν και τα δικά τους πρωτόκολλα, πρέπει να κλείσει τουλάχιστον το τμήμα με το διαπιστωμένο κρούσμα;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here