Ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από δυνατούς ανέμους  και έντονη κεραυνική δραστηριότητα έπληξαν από τις 4 τα ξημερώματα το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή .

Παρά τον μεγάλο  ωστόσο όγκο νερού   τα προβλήματα από συσσωρευμένα ύδατα σε γνώριμα σημεία  όπως στη Διονυσίου Φιλοσόφου ,στην παραλίμνια περιοχή ,στη Γαριβάλδη ,στο ύψος του αεροδρομίου  και αλλού αντιμετωπίστηκαν  άμεσα από τα συνεργεία του Δήμου .

Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων ηλεκτροδότησης ενώ μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου    καθώς  έχουν αναφερθεί πτώσεις πετρών στο οδόστρωμα .

Το σοβαρότερο πρόβλημα  προέκυψε από βλάβη  που προκλήθηκε από τη ΔΕΗ που είχε ως αποτέλεσμα τη  διακοπή ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου και γεωτρήσεις του Σ.ΥΔ.Λ.Ι. στη Βουνοπλαγιά και κατά συνέπεια διακοπή τροφοδοσίας δεξαμενών: Δ.Κ. Ανατολής, Τ.Κ. Μπάφρας και Νεοκαισάρειας, Δ.Κ. Κατσικά τμήμα, Τ.Κ. Κουτσελιού και Γορίτσας, Δ.Κ. Πεδινής τμήμα, Τ.Κ. Κολονιάτι και Τ.Κ. Μπιζανίου, Τ.Κ. Καρδαμίτσια, Νέα Ζωή και Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Τ.Κ. Σταυρακίου τμήμα και Εργατικές Κατοικίες Σταυρακίου, Τ.Κ. Νεοχωρόπουλου τμήμα, και Εργατικές Κατοικίες Κάτω Μαρμάρων Δήμου Ιωαννιτών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στις Τ.Κ Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου Πηγής Δήμου Ζίτσας, στις Τ.Κ. Σερβιανών, Αυγού και Μολυβαδιάς Δήμου Δωδώνης καθώς και μεμονωμένες συνδέσεις ιδιωτών και πτηνοτροφεία από τους κεντρικούς αγωγούς του ΣΥΔΛΙ στις ανωτέρω περιοχές.
Από τη διακοπή υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μείωση πίεσης στην υδροδότηση των κατοίκων και διακοπή.

Η αποκατάσταση της λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί άμεσα μετά την αποκατάσταση της βλάβης ΔΕΗ και της ηλεκτροδότησης, η υδροδότηση των κατοίκων σταδιακά μέχρι να γεμίσουνε οι δεξαμενές σε χρόνο που κατά περίπτωση μπορεί να υπερβαίνει αρκετές ώρες.

Παράλληλα άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Πρώτη και βασική μέριμνα δόθηκε στα σχολικά συγκροτήματα καθώς διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα υπήρξαν πλημμυρισμένες αίθουσες.

Τα σοβαρότερα εντοπίστηκαν στην Ακαδημία, όπου τρεις αίθουσες του 8ου Δημοτικού Σχολείου και μία του 4ου Λυκείου έμειναν κλειστές.

Από νωρίς το πρωί το εργοτάξιο του Δήμου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Αϊβατίδη βρέθηκαν στις σχολικές μονάδες και προέβησαν στις άμεσες παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

«Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα κτίρια που στεγάζουν σχολεία στον αστικό ιστό της πόλης είναι παλιά και παρουσιάζουν προβλήματα. Χρειάζονται συνεχείς και εκτενείς παρεμβάσεις σε ορισμένα εξ αυτών τις οποίες θα φροντίσουμε να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Το εργοτάξιο του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς βρέθηκαν στο χώρο και ήδη έχουν προχωρήσει σε όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας.

Είμαστε εδώ και βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να παρέμβουμε και να επιλύσουμε ό, τι προκύψει. Ζητούμε από τους διευθυντές των σχολείων την συνεργασία τους και την άμεση επικοινωνία με το Δήμο όταν διαπιστώνουν κάποιο πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης.

 

epirus-tv-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ