Στην Ιερά Μονή Δουραχάνης έγινε η κηδεία του 90χρονου ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, μετά από 5νθήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Η είδηση του θανάτου του αγαπητού σε όλους παπά – Θανάση, σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία, καθώς ο εκλιπών διακρίθηκε για την κοινωνική του προσφορά, δίνοντας στέγη σε εκατοντάδες ορφανά παιδιά.

Η κατάσταση της υγείας του τα τελευταία χρόνια είχε επιβαρυνθεί σημαντικά και ο κορονοϊός τον βρήκε ευάλωτο, κατάκοιτο και ανεμβολίαστο.

«Ο ιερομόναχος Αθανάσιος Χατζής ήταν ίσως η πιο εμβληματική προσωπικότητα των Ιωαννίνων. Ήταν ένας άνθρωπος που θυσίασε τη ζωή του για τη διακονία του Θεού και τη διακονία των ανθρώπων. Ο πατήρ Αθανάσιος ταύτισε τη ζωή του με την προστασία των φτωχών και ορφανών παιδιών και για μισό αιώνα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να μάθουν γράμματα και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Στερήθηκε ο ίδιος, για να βοηθήσει εκείνους που στερούνταν, ώστε να βρουν το δρόμο τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή.

«Ο γνωστός σε όλους μας παπά- Θανάσης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα. Το παράδειγμα που έχει ανάγκη η κοινωνία και η ορθοδοξία και δεν είναι άλλο από της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Στάθηκε ένας πραγματικός φάρος ελπίδας για εκατοντάδες παιδιά. Άνοιξε την αγκαλιά του και φρόντισε για την εκπαίδευση, τη μόρφωση και την κατάρτισή τους. Δημιούργησε ένα ζωντανό κύτταρο στο Μοναστήρι της Δουραχάνης που πάντα θα τον θυμάται και θα τον ευγνωμονεί. Ο θάνατος του παπά- Θανάση κάνει τον τόπο μας φτωχότερο» αναφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ