Να ξεδιαλύνει μια ώρα αρχύτερα η υπόθεση με το ριφιφί των εμβολίων στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων ζητούν  οι πολίτες.

Το γεγονός, να εμβολιάζονται πολίτες που κατάφεραν να εισέλθουν στο σύστημα, χωρίς να έχουν δικαίωμα, προκάλεσε εντύπωση και γεννά ερωτηματικά για την ασφάλεια της σημαντικής διαδικασίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ ξεκίνησε ήδη η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα αναμενόταν να δοθούν οι πρώτες καταθέσεις για το “εμβολιαστικο ριφιφί” από τις διοικήσεις του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς και του νοσοκομείου Χατζηκωστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλατφόρμα των αιτήσεων για εμβολιασμό θα διαγράφεται προσωρινά κάθε όνομα αιτούντος του οποίου η ηλικία, βάσει και του ΑΜΚΑ, είναι κάτω των 60 ετών, πλην φυσικά των γνωστών εξαιρέσεων.

Ο αριθμός των παρατύπως εμβολιασθέντων στα δυο νοσοκομεία φτάνει τουλάχιστον τους 150. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος του… ριφιφί μπορεί να ξεκίνησε και προ δεκαημέρου.

Τέλος, ενισχύεται η αρχική εκτίμηση του “σκανδάλου” ότι οι εμβολιασθέντες, που δεν είχαν δικαίωμα, προέρχονται από συγκεκριμένη επιχείρηση που έχει την έδρα της στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here