Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» εντάσσεται, με απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, η πράξη «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Μετσόβου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 255.336 ευρώ.

Στο πλαίσιο της πράξης, περιλαμβάνονται η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για την υλοποίηση δράσεων διαχείρισης βιοαποβλήτων, όπως προβλέπεται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών  Αποβλήτων και στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου.

Αναλυτικότερα, για την εκτροπή 47,14 tn/έτος οικιακών βιοαποβλήτων μέσω οικιακής κομποστοποίησης, θα γίνει προμήθεια 355 τεμ. οικιακών κομποστοποιητών χωρητικότητας 300 lt και 355 τεμ. πλαστικών κάδων βιοαποβλήτων κουζίνας χωρητ/τητας 10 lt.
Για την εφαρμογή προγράμματος διαλογής στην οηγή οικιακών βιοαποβλήτων με δίκτυο καφέ κάδων και τη χωριστή συλλογή 322,42 tn/έτος οικιακών βιοαποβλήτων, θα γίνει προμήθεια 110 τεμ. εξωτερικών κάδων 240 lt και 20 τεμ. εξωτερικών κάδων 1.100 lt καθώς και 1.755 τεμ. κάδων βιοαποβλήτων κουζίνας 10 lt. Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε κατάλληλα σημεία του δήμου Μετσόβου. Επιπλέον, για τη μεταφορά των προδιαλεγμένων βιοαποβλητων στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου, θα γίνει προμήθεια 1 απορριμματοφόρου οχήματος τύπου μύλου (περιστρεφόμενου τυμπάνου) χωρητικότητας 6 κ.μ.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων και την ευαισθητοποίησή τους για την ενεργή τους συμμετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ