ΑρχικήΉπειροςΉπειρος: Αυστηρά μέτρα από την Τροχαία στις εθνικές οδούς για τις γιορτές

Ήπειρος: Αυστηρά μέτρα από την Τροχαία στις εθνικές οδούς για τις γιορτές

Δημοσιεύθηκε:

Αυξημένη κίνηση αναμένεται από αύριο και για όλο το διάστημα των γιορτών στο οδικό δίκτυο και της Ηπείρου, καθώς από τη μία θα έρθουν επισκέπτες και απόδημοι για να περάσουν Χριστούγεννα στην περιοχή μας, ενώ από την άλλη αρκετοί Ηπειρώτες έχουν προγραμματίσει να φύγουν για διακοπές εντός ή εκτός συνόρων.

Για το λόγο αυτό, η Αστυνομία θέτει σ’ εφαρμογή αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα θα κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου – εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τι μέτρα θα ληφθούν
Τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και συγκρότηση συνεργείων τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονική προσπέραση, κ.λπ.)

Συστάσεις προς οδηγούς
Η Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, συνιστά στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να σέβονται τις οδικές σημάνσεις, να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους και να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

Απαγόρευση για φορτηγά
Στο μεταξύ, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Οι ρυθμίσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ από αύριο και θα διαρκέσουν ως τις 7 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, αφορούν και την Ιόνια Οδό.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: