Η εικόνα των άλλοτε πολύβουων δρόμων και πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και στο παραλίμνιο, από το Σάββατο, έδωσαν τη θέση τους στην απόλυτη ερημιά, μετά τα δρακόντεια μέτρα  που έλαβε η Κυβέρνηση για να μειώσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Έτσι λοιπόν με το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων, των καφετεριών – εκτός ντελίβερι και take away – και φυσικά την προτροπή των ειδικών να μείνουν όλοι σπίτι, οι Γιαννιώτες άλλαξαν απότομα συνήθειες.

Κάνοντας μια βόλτα το Σάββατο στο κέντρο της πόλης, και μάλιστα με καιρό ανοιξιάτικο, λίγοι κυκλοφορούσαν, ενώ πολλά καταστήματα και χωρίς να περιλαμβάνονται στις απαγορεύσεις, κατέβασαν ρολά!

Μόνη εξαίρεση περιμετρικά του παραλιμνίου που αρκετοί έκαναν τη βόλτα τους, κρατώντας όμως οι περισσότεροι τις απαιτούμενες αποστάσεις!

Ίδια εικόνα και στα περισσότερα χωριά, καθώς οι απαγορεύσεις ισχύουν για όλη τη χώρα. Τα καφενεία ή ήταν κλειστά ή είχαν κι αυτά μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα και σέρβιραν καφέ μόνο «στο χέρι».
Αν και σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι επαγγελματίες υπάκουσαν στα νέα μέτρα, δεν έλειψαν και οι… παραφωνίες, όπως η περίπτωση μιας ιδιοκτήτριας καφέ – ουζερί στην Πρέβεζα, η οποία συνελήφθη να λειτουργεί το κατάστημά της παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας.

Είναι η δεύτερη περίπτωση τέτοιας παράβασης στην Ήπειρο, μετά τη σύλληψη στα Γιάννενα ενός ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που λειτουργούσε παρά την απαγόρευση.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here