Εν μέσω της κακοκαιρίας Μήδεια που πλήττει και την Ήπειρο, οι τοπικές αρχές λαμβάνουν όλα τα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου με επίκεντρο τον αποχιονισμό  του οδικού δικτύου, τονίζει ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλετσής.

Εν τω μεταξύ, βροχή πέφτουν οι αιτήσεις στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την δημιουργία αιολικών πάρκων κυρίως στα βουνά.

Ένα νέο Ελντοράντο για τους επιχειρηματίες, όχι όμως για το περιβάλλον και τον πληθυσμό που ζει στις υποδεικνυόμενες περιοχές. Σχεδόν όλες οι κορυφές της Ηπείρου, όπως επίσης  αρχαιολογικοί χώροι ή προστατευμένες περιοχές φυσικού κάλους, πρόκειται να τσιμεντοποιηθούν και να καταστραφούν.

Πυλώνες 120 έως 150 μέτρα ύψος θα υψωθούν στα Θεσπρωτικά Όρη και συγκεκριμένα στον δήμο Δωδώνης, σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Το δημοτικό συμβούλιο Δωδώνης, αποφάσισε να μην παραχωρηθεί δημοτική έκταση για τέτοια έργα, χωρίς συναίνεση και θα επιδιώξει με αγωγές να αναγνωριστεί η κυριότητα του επί των δημοσίων εκτάσεων στα όριά δικαιοδοσίας του, ώστε να μην δύναται το Δασαρχείο να παραχωρεί μονομερώς το δικαίωμα για τέτοιες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα στην Δωδώνη πρόκειται να εγκατασταθούν δύο αιολικοί σταθμοί αποτελούμενοι από 21 και 25 ανεμογεννήτριες με ισχύ 117,6 MW και 140,0 MW αντίστοιχα, λόγω της οποίας υπάγονται στην κατηγορία Α1 και επομένως οι άδειες τους εξετάζονται από το υπουργείο ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here