Το στόχο του 55%, που είναι και προϋπόθεση για την ασφαλή μετάβαση στα επόμενα στάδια της κτηματογράφησης, επιδιώκει να φτάσει το Κτηματολόγιο στο Νομό Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε για τις περιοχές όπου η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση η Κτηματολόγιο ΑΕ, τονίζει ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση και καλεί τους πολίτες να ολοκληρώσουν την διαδικασία στο διάστημα που απομένει.

Η διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου επισημαίνει ότι η καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους.

«Συνεπάγεται ωστόσο αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων».

Προσθέτει μάλιστα ότι με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου ένας τεράστιος όγκος γραφειοκρατίας θα εκλείψει.

Θα υπάρξει πλήρης εκσυγχρονισμός του πλαισίου διαχείρισης γης και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πληροφορίες που αφορούν το ακίνητο του ή την περιοχή στην οποία θέλει να επενδύσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ