Σοβαρά προβλήματα στα οδικά δίκτυα της Ηπείρου προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις που από χθες το απόγευμα πλήττουν όλες τις ορεινές περιοχές. 

Το ύψος του νέου χιονιού ανέρχεται μέχρι και τα 40 εκατοστά, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς που κινούνται σε δρόμους με υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα. 

Ο αποχιονισμός συνεχίζονταν όλη τη νύχτα, όμως η σφοδρότητα των χιονοπτώσεων είναι μεγάλη και είχε ως αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν από χθες το βράδυ τα φορτηγά στην Εγνατία Οδό παρά τις προσπάθειες των συνεργείων αποχιονισμού. 

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, εντοπίζεται στα όρια του νομού Γρεβενών.

Στα ορεινά χωριά, όλου του βορειοανατολικού τόξου της Ηπείρου (Τζουμέρκα, Μέτσοβο, Ζαγόρι, Κόνιτσα και μέρος του Πωγωνίου) η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Μέσα στο Μέτσοβο το χιόνι έφτασε τα 35 εκατοστά, ενώ στη Μηλιά, τη Φούρκα, το Βραδέτο, το Δίστρατο, το Πληκάτι και την Αετομηλίτσα ξεπέρασε ήδη τα 40 εκατοστά. 

Προσοχή συνιστά η Πολιτική Προστασία και στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Κόνιτσας καθώς στην περιοχή της Βίγλας, λίγο έξω από το Καλπάκι, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 20 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ