ΑρχικήΉπειροςΣτα δικαστήρια θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση για τα απορρίμματα μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και...

Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση για τα απορρίμματα μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και ΦΟΔΣΑ

Δημοσιεύθηκε:

Ο ΦΟΔΣΑ αποφάσισε να επικυρώσει τα πρακτικά διακήρυξης του νέου διαγωνισμού για τη μεταφορά του υπολείμαμτος και παράλληλα να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά των ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου

Στις δικαστικές αίθουσες θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και ΦΟΔΣΑ, όπως αποφασίστηκε πλέον σε πρακτικό επίπεδο και όχι σε θεωρητικό, από το ΔΣ του Συνδέσμου στη συνεδρίασή του το μεσημέρι της Τρίτης.

Μία συνεδρίαση, στην οποία αποδείχτηκε, πως όπως και η πρώτη, έτσι και η δεύτερη πλευρά δεν είναι διατεθειμένη πλέον να βάλει νερό στο κρασί της και οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια που θα κληθούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό για το ποιος έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε συγκεκριμένα όμως θέματα, όπως η λειτουργία των ΣΜΑ και η μεταφορά του υπολείμματος.

Σε μία συνεδρίαση, που διεξήχθη και πάλι με οριακή απαρτία, όπως και η προηγούμενη πριν από 20 ημέρες, με τον πρόεδρο κ. Καλαντζή, να εκφράζει τον προβληματισμό του για την εικόνα αυτή, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να επικυρώσει το τρίτο πρακτικό διακήρυξης του νέου διαγωνισμού για τη μεταφορά του υπολείμματος και παράλληλα να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά των μονομερών ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως χαρακτηρίστηκε, ότι είναι, η ανάθεση για τη μεταφορά του υπολείμματος.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε ακόμη, ότι ο Φορέας θα πρέπει άμεσα να ζητήσει την παραχώρηση του εξοπλισμού των ΣΜΑ και των οχημάτων, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους. Αυτή τη φορά όμως φάνηκε από τις τοποθετήσεις αρκετών μελών του ΔΣ ότι δε γίνεται λόγος για διαγωνισμό, αλλά για προγραμματική σύμβαση του Συνδέσμου με τους δήμους, ώστε να διαθέσουν προσωπικό για τη λειτουργία των ΣΜΑ, διαδικασία που ήδη έχει προχωρήσει από τη Περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους τουλάχιστον της ΠΕ Ιωαννίνων.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Καλαντζή, το λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου κ. Χατζηγιαννάκης, που έκανε τη νομική γνωμοδότηση για τις αρμοδιότητες, λέγοντας πως αυτές για τη διαχείριση των απορριμμάτων και επιμέρους για τη μεταφορά του υπολείμματος κα τη λειτουργία των ΣΜΑ ανήκουν στους δήμους και κατ’ επέκταση στον ΦΟΔΣΑ. Πρότεινε δε, ότι εφόσον δεν υπάρχει κοινά αποδεκτή λύση και επίλυση του ζητήματος με την Περιφέρεια, θα πρέπει να ασκηθεί προσφυγή στη δικαιοσύνη, όπως και τελικά αποφασίστηκε.

Παραχώρηση του εξοπλισμού
Στην παραχώρηση του εξοπλισμού των ΣΜΑ και των οχημάτων επέμεινε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτσης, ενώ ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος πρότεινε την προσφυγή στη διαιτησία για να βρεθεί λύση με την Περιφέρεια. Αντίστοιχη στάση υπέρ της προσφυγής στη δικαιοσύνη κράτησαν και άλλοι δήμαρχοι και μέλη του ΔΣ, με τον δήμαρχο Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελέ να επισημαίνει στη δική του παρέμβαση, επικρίνοντας συναδέλφους του αυτοδιοικητικούς από τις άλλες τρεις ΠΕ, ότι οι ίδιοι επέλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης, όταν πρώτοι μιλούσαν για «βόρειους και νότιους» στην Ήπειρο.

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα