Για μια ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας αλλά και της τραγικής έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων βρίσκονται οι κάτοικοι της Π.Ε. Πρέβεζας, αφού κανένα μέτρο δεν ελήφθη εγκαίρως.

Βλέπουμε ολόκληρες περιοχές να μετατρέπονται σε μία απέραντη λίμνη, ιδιαίτερα στη περιοχή του Φαναρίου του Δήμου Πάργας, αλλά και σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου, Λούρου, αλλά και στο Δήμο Ζηρού.

Καταστράφηκαν περιουσίες, μπήκαν τα νερά για άλλη μια φορά σε καταστήματα , βιοτεχνίες, κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμα και σε σπίτια. Καταστράφηκαν υποδομές στην Ύδρευση , σε αρδευτικά έργα, σε γέφυρες και σε δρόμους , ιδιαίτερα αυτούς που εξυπηρετούν κτηνοτροφικές μονάδες.

Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που δεν έχουν στην προτεραιότητά τους την προστασία της ζωής του λαού και των εργαζομένων.

Οι συνεχείς καταστροφές υπενθυμίζουν με το χειρότερο τρόπο τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ και τοπικών διοικήσεων που διαχρονικά μείωσαν τις δαπάνες για τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς δεν θεωρούνται επιλέξιμα σε σχέση με τις επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, με βάση την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η τεχνογνωσία και το απαραίτητο δυναμικό να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και το λαό πρωταγωνιστή στις εξελίξεις .

Καμία αναμονή! Καμία ανοχή στον εμπαιγμό και την κοροϊδία κυβέρνησης και περιφέρειας.
Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας!

Να αποκατασταθούν άμεσα οι υποδομές της περιοχής.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για όλο το λαό της περιοχής και για όσο χρειαστεί!
Ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής!

Να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων της περιοχής, αλλά και η ασφαλής μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Να καταγραφούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% άμεσα σε όλους όσους επλήγησαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μεγάλο μέρος των πληγέντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here