Στα πρόθυρα του καλοκαιριού και η Ήπειρος περνάει στη νέα εποχή με σχετικά καλές προϋποθέσεις διεκδικώντας το μερίδιό της στο τουρισμό αλλά και συνολικά στην παραγωγική διαδικασία.

Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν συρρικνωθεί και η πανδημία στην κοινότητα έχει τιθασευτεί. Την κατάσταση επιβαρύνουν πολυάνθρωπες δομές στα Γιάννενα στις οποίες πλέον εστιάζονται οι προσπάθειες ελέγχου και αναχαίτισης.

Οι τουρίστες ακόμη είναι λιγοστοί και οι επαγγελματίες του τουρισμού παραμένουν επιφυλακτικοί παρά το εντεινόμενο ενδιαφέρον τουριστικών οργανισμών. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και ταξιδιωτικά πρακτορεία το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσαν αναβολή των πτήσεων τους σε διάφορους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και το Άκτιο, μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί και το ζήτημα των διελεύσεων στα ελληνοαλβανικά σύνορα κατ` αρχάς από την Κακαβιά και ακολούθως από τις κλειστές διαβάσεις σε Μαυρομμάτι και Μέρτζιανη.

Στα διαφημιστικά μηνύματα προβάλλονται η υγειονομική κατάσταση, η ομορφιά των βουνών, το μήκος των ακτών, η ποιότητα των νερών αλλά και η ιδιαίτερη γαστρονομία της Ηπείρου. Τα τελευταία χρόνια μέχρι και την έναρξη της πανδημίας ο τουρισμός στην Ήπειρο κατέγραψε υπερδιπλάσια ποσοστά αύξησης έναντι του πανελλαδικού μέσου όρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ