συντρίμμια του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Egnatia Aviation που αγνοούνταν από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

Λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά χρειάστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να προσεγγίσει το σημείο που είχε υποδείξει το πλήρωμα του Καναντέρ και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέρος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους είναι καλυμμένο με χιόνι. Το ίδιο ήταν εφοδιασμένο με συσκευή που εξέπεμπε σήμα κινδύνου και το σήμα αυτό «έπιασε» πρώτα το Καναντέρ που πετούσε ακριβώς από πάνω.

Το αεροσκάφος βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου, στην ευρύτερη περιοχή της Κρυόβρυσης.

Φαίνεται ότι ο πιλότος προσέκρουσε στο βουνό πιθανότατα λόγω της ομίχλης.

Το Super Puma κατέβασε διασώστες οι οποίοι εντόπισαν τα συντρίμμια χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσεγγίσουν λόγω της γεωμορφολογίας.

Το σημείο που εντοπίστηκε το αεροσκάφος βρίσκεται σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, όπως ακριβώς είχε δοθεί το στίγμα του από την πρώτη, από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

. Στην περιοχή όπου είχε εστιαστεί από το πρωί σήμερα η έρευνα των αρχών και κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Το σημείο είναι πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, όπως ακριβώς είχε δοθεί το στίγμα από τον Πύργο Ελέγχου.
Σε χαράδρα ανάμεσα στην Κρυόβρυση και το Καβαλάρι Ζαγορίου έχει εντοπιστεί τα συντρίμμια  του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοούνταν από μεσημέρι της Κυριακής.

Πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου κατέβηκαν με σκοινιά λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προσεγγίσουν το σημείο.

Έτσι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον 32χρονο πιλότο του αεροσκάφους.

To πρωί θα συνεχιστεί η επιχείρηση
Νωρίς το πρωί θα κινηθούν προς το σημείο πεζοπόρα τμήματα και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα. Παρότι οι δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την στιγμή που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια κρίθηκε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να γίνει μία επιχείρηση τέτοιας κλίμακας στη διάρκεια της νύχτας.

Στα «μαύρα» η Egnatia Aviation
Η καβαλιώτικη εταιρία εκπαίδευσης πιλότων, λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, άλλαξε την εικόνα profile και cover στο facebook, αντικαθιστώντας τις με μαύρο, πένθιμο χρώμα.

egnatia-aviation-facebook-penthos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here