Αστείες δικαιολογίες ακούστηκαν στη σημερινή ενημέρωση του Περιφερειάρχη για το πρόστιμο των 1,2 εκατ. ευρώ που επιβάλλει η ΕΔΕΛ στην Περιφέρεια Ηπείρου, εξαιτίας παράτυπης σύνθεσης της Επιτροπής Αξιολόγησης για χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποίησε η Περιφέρεια.

Το θέμα αποκάλυψε το www.pbnews.gr ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου τέθηκε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, η απόφαση της ΕΔΕΛ για την λεγόμενη  “Δημοσιονομικής Διόρθωση”.

Στην απόφαση ρητά αναφέρεται πως “Το αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέν ποσό ύψους €1.278.338,21 (ενός εκατομμυρίου διακοσίων εβδομήντα οκτώ χιλιάδων τριακοσίων τριάντα οκτώ ευρώ και είκοσι ενός λεπτών), το οποίο αποτελεί αντικείμενο δημοσιονομικής διόρθωσης σε βάρος του ελεγχόμενου φορέα, μειώνει ισόποσα το όριο πληρωμών του οικείου φορέα χρηματοδότησης“.

Με απλά ελληνικά δηλαδή, ακόμα και αν δεν είναι αυτό ο ορισμός του “προστίμου” με τη στενή έννοια της λέξης, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: στερείται από την Ήπειρο ένα ποσό της τάξεως των 1,2 εκατ. ευρώ που θα πήγαινε σε χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή ανέργων.

Άρα, σωστά είπε ο Περιφερειάρχης σήμερα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής πως δεν είναι πρόστιμο αλλά η ουσία παραμένει: από τους δικούς του χειρισμούς, χρεώνεται η Ήπειρος με το ποσό αυτό, που προστίθεται στα άνω των 3,3 εκατ. ευρώ, το ύψος της αποζημίωσης υπέρ της “Αειφορικής Ηπείρου” για τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Aκόμα και για την αιτιολογία της ποινής ο Περιφερειάρχης δε θέλησε να πει την αλήθεια στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής… Η απόφαση αναφέρει: “λόγω μη τήρησης της αρχής της αμεροληψίας ως προς τη συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης (€1.270.106,21)”. Δεν είναι αυτός ο λόγος υποστήριξε ο Περιφερειάρχης… στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που είχαν μπροστά τους την εισήγηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ