ΑρχικήΉπειρος«Καμπανάκι» από τους πτηνοτρόφους της Ηπείρου - 70 με 80 % το...

«Καμπανάκι» από τους πτηνοτρόφους της Ηπείρου – 70 με 80 % το κόστος παραγωγής

Δημοσιεύθηκε:

Tον κώδωνα του κίνδυνου κρούουν οι πτηνοτρόφοι του νομού Ιωάννινων, που βλέπουν συνεχώς το κόστος παραγωγής να αυξάνεται με αποτέλεσμα πολλοί να σκέφτονται να σταματήσουν την εκτροφή πουλερικών.

Όπως εξηγεί στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Β. Σιώμο ο πτηνοτρόφος κ. Κ. Φούκας, “… σήμερα, με της νέες αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές, στο ρεύμα και στο υγραέριο που χρησιμοποιείται για θέρμανση των πτηνοτροφιών, έχει εκτοξευτεί το κόστος παραγωγής κατά 70με 80 % και την επιβάρυνση αυτή, την απορροφούν οι πτηνοτρόφοι”.

Αν το λειτουργικό κόστος συνεχίσει να αυξάνεται τότε ο κλάδος αυτός θα μαραζώσει με δραματικές συνέπειες στο τραπέζι του καταναλωτή, αφού ως γνωστόν το κοτόπουλο είναι το ποιο φτηνό κρέας στην διατροφή μας σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη κρέατος που καταναλώνουμε.

Ο πτηνοτρόφος παραγωγός, εδώ και δυο χρονιά δεν έχει δει αύξηση στην τιμή πώλησης του προϊόντος, με την τιμή να κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ, την στιγμή που ο καταναλωτής το αγοράζει προς 3,50 ευρώ το κιλό και η τιμή είναι μόνο ενδεικτική γιατί αναμένονται μεγάλες αυξήσεις.

Στο ερώτημα γιατί η τιμή που αγοράζει ο καταναλωτής είναι υψηλή ο κ Κώστας Φούκας, τόνισε πως στην διαμόρφωση της τιμής προστίθεται το κόστος του σφαγείου, η επεξεργασία, η μεταφορά, η φορολόγηση του προϊόντος και το νόμιμο κέρδος της εκάστοτε εταιρείας.

Τελευταία νέα

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη – Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί 335 κιλά

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή...

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: