Δύο σημαντικές μελέτες που αφορούν τη συνέχιση του έργου Προστασίας-Συντήρησης και Αποκατάστασης του μεγάλου Θεάτρου Αρχαίας Νικόπολης (Β’ φάση) θα συζητηθούν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης αύριο Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι.

Η πρώτη μελέτη αφορά την έγκριση ή μη αποκατάστασης του κάτω κοίλου Θεάτρου Νικόπολης και η δεύτερη την έγκριση ή μη συμπληρωματικής γεωτεχνικής μελέτης για το κοίλος του ίδιου αρχαιολογικού χώρου.

Η πράξη Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (φάση Β΄) εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014–2020.

Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης (master plan), που προϋποθέτει την ανάδειξη συγκεκριμένων μνημειακών πυρήνων της Νικόπολης, ώστε να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο αρχαιολογικό πάρκο.

Στο πλαίσιο των ως άνω έργων, ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος η ανασκαφή στο εσωτερικό του μνημείου παρέχοντας πολύτιμα στοιχεία για την κατασκευή και χρήση του χώρου ανά τους αιώνες.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ανασκαφή σε σημεία περιμετρικά του μνημείου που εξυπηρετούν την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των αναλημμάτων του, της αντιστήριξης του σκηνικού οικοδομήματος καθώς και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

Η απομάκρυνση καταπεσμένων τμημάτων τοιχοποιιών από το μνημείο που πραγματοποιήθηκε τελικώς, έδωσε την απαραίτητη ώθηση για την ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης στο μνημείο, ώστε να καταστεί εφικτή η απόδοση του στο κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here