Το φαινόμενο της εποχής είναι η κλοπή του ελαιοκάρπου από τα λιοστάσια με τους ιδιοκτήτες λιόφυτων να πάνε να μαζέψουν τις ελιές και αντικρίζουν άδεια δίχτυα.

Ειδικότερα πήγαν σε κτήμα στρωμένο με δίχτυα σήκωσαν τα δίχτυα από μέρος του χωραφιού που δεν έχει καλή ορατότητα από το δρόμο πήραν τις ελιές και έφυγαν σαν κύριοι και αυτό συνέβη όχι μία, αλλά δύο φορές.

Συγκεκριμένα στην Καστροσυκιά στην περιοχή της Φραξύλας και σε διάστημα περίπου 10 ημερών παραγωγός που είχε στρώσει δίχτυα, ώστε οι καρποί να πέσουν όταν ωριμάσουν, όταν πήγε στο κτήμα της σε κάποια σημεία, που η ορατότητα από το δρόμο είναι περιορισμένη, δεν βρήκε ελιές, παρά μόνο δίχτυα.

Ο κλέφτης ή οι κλέφτες, είχαν δράσει, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί πήγαν πριν δέκα μέρες πήραν ότι μπόρεσαν και επανήλθαν για να σηκώσουν ότι απέμεινε.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η παθούσα στην Εφημερίδα “Βήμα Πρέβεζας” μεγάλη ήταν η απογοήτευση όταν πήγαν στο αγρόκτημα τους προκειμένου να ξεκινήσουν το λιομάζωμα γνωρίζοντας ότι μετά τον δυνατό αέρα ο καρπός που θα είχε πέσει στα δίχτυα θα ήταν αυξημένος

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που μας καταγγέλθηκε και οι κάτοικοι ζητούν περισσότερες περιπολίες από την αστυνομία καθώς όπως λένε, ακόμα και αν πιάσουν επ΄αυτοφώρω τους δράστες, φοβούνται να τους αντιμετωπίσουν, καθώς μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Την ίδια στιγμή οι ηλικιωμένοι- νοικοκυραίοι φοβούνται και όταν διαπιστώνουν κάποιο περιστατικό δεν το καταγγέλουν όπως οι ίδιοι ομολογούν γιατί φοβόμαστε τα χειρότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here