Η εθελοντική ομάδα «Animal Action Ioannina» ανακοίνωσε την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων σε βάρος του άνδρα, ο οποίος είχε τον υπέργηρο σκύλο του αλυσοδεμένο επί 18 χρόνια, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες στο Χαροκόπι Ιωαννίνων χωρίς να του παρέχει ούτε τα βασικά.

Ο κάτοχος του ζώου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Η καταγγελία έγινε τον Μάιο του 2018 όταν οι εθελοντές πληροφορήθηκαν από μια επισκέπτρια στο χωριό την κατάσταση του ζώου και πήγαν επί τόπου. Φυσικά διαπίστωσαν και ότι το σκυλί ήταν μονίμως αλυσοδεμένο στο πίσω μέρος ενός σπιτιού, εκτεθειμένο απολύτως στις καιρικές συνθήκες.

Δεν είχε φαγητό και νερό καθώς ο ιδιοκτήτης του το τάιζε όποτε το θυμόταν αφού ζει στα Γιάννενα και όχι στο Χαροκόπι. Ένας γείτονας κρυφά κάθε βράδυ πετούσε από τη μάντρα τροφή για να κρατήσει το σκυλί ζωντανό και ενώ όλη η γειτονιά έβλεπε και άκουγε το κλάμα του ζώου κανείς δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως τις αρχές.

Η «Animal Action Ioannina» επισημαίνει σήμερα τα εξής: «Εκδικάστηκε σήμερα 15/1/2019 στα Ιωάννινα η υπόθεση της γριούλας Μπέμπας που έζησε 18 χρόνια αλυσοδεμένη χωρίς κατάλυμα, εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, στο Χαροκόπι Ιωαννίνων.

Για τον κάτοχο της Μπέμπας Ζ.Α., η ποινή που αποφασίσθηκε από το δικαστήριο είναι 1 έτους φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Ο κάτοχος παραδέχτηκε, μιας και στη διάθεση μας είχαμε αποδείξεις, πως την είχε αλυσοδεμένη 18 χρόνια και σιτίζονταν κάθε φορά που πήγαινε στο χωριό καθώς εκεί δεν ήταν η μόνιμη κατοικία του.

Ισχυρίστηκε πως όλα αυτά τα χρόνια η Μπέμπα επισκέπτονταν κτηνίατρο, αλλά, χωρίς να έχει ποτέ βιβλιάριο! Γνωρίζοντας μετά από καταγγελίες μας την ευαισθητοποίηση της Δικαστικής Αρχής της πόλης μας στις κακοποιήσεις ζώων, αλλά και της αστυνομίας όσες φορές καλέστηκε, θα θέλαμε να δηλώσουμε ακόμη μία φορά περήφανοι για τους εκπροσώπους των φορέων αυτών.

Η Μπέμπα έφυγε πριν 1 μήνα περίπου από τη ζωή, αλλά πριν φύγει, έζησε κάποιους μήνες ελεύθερη και ευτυχισμένη, παρέα με τα άλλα τετράποδα της οικογένειας που την υιοθέτησε. (Στην πρώτη φωτογραφία η Μπέμπα που έζησε 18 χρόνια αλυσοδεμένη πριν την πάρουμε από εκεί.

Στην δεύτερη και τρίτη στο νέο της σπίτι που έζησε τους τελευταίους μήνες της ζωής της ευτυχισμένη δίπλα στην Αναστασία που την υιοθέτησε και τα παιδάκια της.) Θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως ο αριθμός από καταγγελίες που λαμβάνουμε από πολίτες είναι απίστευτα μεγάλος για κακοποιήσεις ζώων και αλυσοδεμένα.

Όλοι εσείς είτε στη πόλη είτε σε χωριά που μεταχειρίζεστε τα ζώα συντροφιάς σαν να μη έχουν ψυχή σαν το απόλυτο τίποτα μη πιστέψετε ποτέ πως δεν θα έρθει η μέρα που θα βρεθούμε στο κατώφλι σας.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here