Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας ο βοσκός που στις 31 Μαρτίου 2019 πυροβόλησε και σκότωσε με το κυνηγετικό του όπλο έναν σκύλο στο χωριό Πέρδικα.

Ο δράστης τότε πυροβόλησε το σκυλί ενός κυνηγού που όπως αποδείχτηκε το άφηνε ανεπιτήρητο να γυρίζει μόνο του από τον στάβλο, όπου είχε τα δικά του ζώα.

Ο δολοφόνος του σκύλου είχε ισχυριστεί όταν έγινε η καταγγελία σε βάρος του ότι δεν πυροβόλησε προς το μέρος του ζώου. Είπε αρχικά για να δικαιολογηθεί ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και άγνωστο πως τα σκάγια βρέθηκαν στο κορμί του κυνηγόσκυλου αλλά το δικαστήριο που παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο δεν επανέλαβε αυτή τη δικαιολογία. Αρνήθηκε οτιδήποτε σχετικό.

Ο κάτοχος του σκύλου στο δικαστήριο σύμφωνα με το zoosos.gr κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος τον είχε απειλήσει, ότι θα του τον σκοτώσει επειδή του ενοχλεί τα ζώα του.

Η καταδίκη του βοσκού – που κατέχει νόμιμα την κυνηγετική καραμπίνα – είναι σημαντική καθώς στην περιοχή οι δολοφονίες ζώων είναι συνηθισμένο «χόμπι».

Όμως αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το σκυλί πλήρωσε την ανευθυνότητα του κυνηγού ιδιοκτήτη του, ο οποίος το άφηνε να απομακρύνεται χωρίς να το επιτηρεί, και την εγκληματική δράση του κτηνοτρόφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here