Σοκ προκαλεί μια νέα καταγγελία για το Κρατικό Νοσοκομείο Άρτας που αρνήθηκε αιμοκάθαρση σε ασθενή.

Η γυναίκα που βρέθηκε στην Άρτα για διακοπές ενημέρωσε το δημόσιο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει αιμοκάθαρση και άκουσε έκπλήκτη τον γιατρό της μονάδας τεχνητού νεφρού – τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του protothema. gr – να της αναφέρει ότι δεν θα την εξυπηρετήσει καθώς δεν έχει θέση!

Αλλες πληροφορίες που έφτασαν στο protothema.gr αναφέρουν ότι τους τελευταίους δύο μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχουν καταγραφεί πολλά παρόμοια περιστατικά με νεφροπαθείς, τους οποίους οι υπεύθυνοι τους προτρέπουν να απευθυνθούν για τις αιμοκαθάρσεις στα νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων!

Ανεπισήμως, οι υπεύθυνοι αποδίδουν την αδυναμία εξυπηρέτησης των νεφροπαθών στην έλλειψη γιατρών, ωστόσο το γεγονός έχει λάβει διαστάσεις και από την στάση της διοίκησης του Νοσοκομείου η οποία παρά τις οχλήσεις που έχουν γίνει, δεν έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

To νέο περιστατικό έρχεται να αναδείξει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς αλλά και τις τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό και αν σκοπεύει να το διερευνήσει. Πρόκειται στην ουσία για ένα από τα πολλά περιστατικά με αρνητικό πρωταγωνιστή το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ