Χαρακτήρα βεντέτας έχει λάβει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και την τοπική εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου», με ανταλλαγή κατηγοριών με σκληρή γλώσσα εκατέρωθεν.

Η εφημερίδα, με διαδοχικά δημοσιεύματά της, καταγγέλλει ότι ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με προγράμματα της Περιφέρειας ευνοεί συστηματικά πρόσωπα του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλου του κουνιάδου του, αιτιάσεις τις οποίες απορρίπτει κατηγορηματικά η Περιφέρεια.

Ειδικότερα, η τοπική εφημερίδα υποστηρίζει πως από προγράμματα της Περιφέρειας Ηπείρου χρηματοδοτεί και συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία αναπτύσσουν διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια.

Η εφημερίδα αφήνει αιχμές και για αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους του Αλέξανδρου Καχριμάνη και καταγγέλλει «βιομηχανία απευθείας αναθέσεων», ισχυριζόμενη, μεταξύ άλλων, ότι η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο τη διετία 2018-2019 ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ. Μάλιστα, ο «Τύπος Ηπείρου» προ διετίας παρέδωσε στοιχεία τα οποία διέθετε στην
εισαγγελική Αρχή Ιωαννίνων.

Εξώδικα, αγωγές και καταγγελίες
Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη απαντήσει, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει στείλει εξώδικα στην εφημερίδα, προειδοποιώντας για αγωγές και αποζημιώσεις.

Ειδικότερα, τα εξώδικα αφορούν, μεταξύ άλλων, ρεπορτάζ που έκανε λόγο για απευθείας ανάθεση εν μέσω πανδημίας προς την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», αλλά και δημοσίευμα για τον γιο του περιφερειάρχη, του οποίου, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η εταιρία catering αναλαμβάνει συσσίτια σε δομές μεταναστών.

Η Περιφέρεια ωστόσο απορρίπτει κατηγορηματικά τις καταγγελίες, προειδοποιώντας πως όσοι διασπείρουν ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου.

Πηγές της Περιφέρειας Ηπείρου μιλώντας στην «κυριακάτικη δημοκρατία» σημείωσαν πως για όλες τις καταγγελίες για τον αδερφό της συζύγου του Αλέξανδρου Καχριμάνη έχει επιληφθεί ο εισαγγελέας και έχουν ήδη κριθεί δικαστικά ως απολύτως νόμιμες.

Οσο για τον γιο του περιφερειάρχη, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ούτε ψήγμα ότι εμπλέκεται με την Περιφέρεια, προσθέτοντας πως «ακόμη και εάν προκύψει κάποιο τέτοιο στοιχείο, αυτό θα είναι πλαστό».

Σε κάθε περίπτωση, η εφημερίδα δεν κάνει ούτε μισό βήμα πίσω, εξακολουθώντας να κατηγορεί την Περιφέρεια για διαφθορά και ανομία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ