ΑρχικήΉπειροςΚατάλληλη η περιοχή του δήμου Σουλίου για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών...

Κατάλληλη η περιοχή του δήμου Σουλίου για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Δημοσιεύθηκε:

 

Στο Δήμο Σουλίου οι εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες είναι κατάλληλες, σύμφωνα με μελέτη της οικονομολόγου του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεοδώρας Μπούμπα, για την καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί το γεγονός ότι σε ολόκληρο το Δήμο συναντάται μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών ως αυτοφυή, συγκροτώντας οικότοπους με μεγάλη οικολογική αξία, που συμβάλλουν στη ενίσχυση της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση της πλούσιας φυσικής κληρονομιάς του τόπου.

Μετά από έρευνα  καταγράφηκαν ως αυτοφυή τα ακόλουθα: τσάι του βουνού, ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, δενδρολίβανο, χαμομήλι, θρούμπι, μελισσόχορτο, γαϊδουράγκαθο, δάφνη, εκουϊζέτο.

Παρατηρώντας το φυσικό πλούτο της περιοχής , προκύπτει η δυνατότητα της παραγωγής πιστοποιημένων προϊόντων από αρωματικά φυτά, μέσα από συστηματικές και οργανωμένες καλλιέργειες, με κύριο γνώμονα το σεβασμό απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και στόχο την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος στην περιοχή.

Με την πρόταση αυτή, μπορεί να καταστεί εφικτή η αξιοποίηση ορεινών, ημιορεινών ακόμα και πεδινών εγκαταλελειμμένων εκτάσεων του Δήμου και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες, που θα αποφέρουν ικανοποιητικά εισοδήματα στους υφιστάμενους καλλιεργητές ή, γιατί όχι, να συμβάλλουν και στην προσέλκυση νέων αγροτών.

Τελευταία νέα

Αυτός είναι ο προπονητής Τάε Κβον Ντο που ασέλγουσε σε ανήλικες – Οι πράξεις του ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση της σύλληψης του προπονητή Τάε Κβον Ντο, Α. Δ., για κατά...

Συνελήφθη γνωστός προπονητής που ασελγούσε σε ανήλικες αθλήτριες – Προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών

Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών Συνελήφθη...

Ορίζοντες Ηπείρου: Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Άρτα

Την προεκλογική αυλαία για την αυτοδιοίκηση άνοιξε και επίσημα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου»...

Εφημερίδα Τύπος Ηπείρου: «Βουλιάζει η Ήπειρος από τα σκάνδαλα της Περιφέρειας»

Ο Αλέκος Καχριμάνης, το… έργο του ως περιφερειάρχη Ηπείρου και οι απόψεις του -όπως...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: