Σοβαρές ζημιές στις κοινότητες της Αγοράς και του Σκανδάλου, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν την περιοχή της Παραμυθιάς.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στα Ιωάννινα Βασίλης Σιώμος, τα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο έχουν χτυπηθεί από ανεμοστρόβιλο δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές σε σκεπές, καμινάδες έπεσαν, τοιχοποιίες έχουν καταρρεύσει, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν από χθες το βράδυ οι κάτοικοι.
Τα συνεργεία του ΔΕΔΥΕ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο και την επαναφορά του ρεύματος. Σε αρκετές περιπτώσεις κλήθηκε και η Πυροσβεστική. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ζημιών που κατέγραψε η καμερα της ΕΡΤ.

Σε όλο τον οικισμό Αγορά ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που ξερίζωσε ακόμη και σκεπή βάρους δυο τόνων. Κάποια μάλιστα κάποιες σκεπές έμειναν ακάλυπτες και κατέβαλαν υπο βροχή προσπάθεια να τοποθετήσουν πλαστικά για να προστατευτούν.

Στην περιοχή βρίσκονται και μηχανήματα του δήμου που απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα, και τα φερτά υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και ο δήμαρχος για να καταγράψει την κατάσταση και να συντονίσει τα συνεργεία.

Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί παρότι ήταν μέσα στη νύχτα και από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος πολίτης.

Πάντως πολλές είναι οι κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν υποστεί ζημιές και κάποιες απ’ αυτές έχουν καταστραφεί. Οι κάτοικοι περιγράφουν ότι πέρασε ανεμοστρόβιλος και χτύπησε το κομμάτι του χωριού σε απόσταση και ακτίνα κοντά στα 500 μέτρα. Ό,τι βρισκόταν μέσα στην καρδιά του ανεμοστρόβιλου έχει υποστεί ζημιές, ενώ υπάρχουν και σπίτια που δεν έχουν υποστεί το παραμικρό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ