ΑρχικήΉπειρος«Καθηλωμένη» λόγω καυσίμων η Δασική Υπηρεσία Ιωαννίνων!

«Καθηλωμένη» λόγω καυσίμων η Δασική Υπηρεσία Ιωαννίνων!

Δημοσιεύθηκε:

Κωμικοτραγική είναι για μια ακόμη φορά η κατάσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα σε ο, τι έχει σχέση με τις δασικές υπηρεσίες.

Αν και η Κυβέρνηση διατυμπανίζει προς όλες τις κατευθύνσεις τα «ανθηρά» οικονομικά και τις μεγάλες εισπράξεις που έχει από φόρους, μοιράζει αυξήσεις και επιδόματα, η πραγματικότητα σε μια από τις πλέον ζωτικές υπηρεσίες της τη διαψεύδει.

Σε μια περίοδο που η υλοτομία βρίσκεται στην κορύφωσή της, οι δασικές υπηρεσίες θα έπρεπε να προβαίνουν σε συνεχείς ελέγχους για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, τα αυτοκίνητα του Δασαρχείου Ιωαννίνων, παραμένουν καθηλωμένα(!) λόγω εμπλοκής που για άλλη μια φορά παρουσιάζεται στην αποπληρωμή του προμηθευτή καυσίμων.

Οι δασικοί υπάλληλοι παραμένουν στα γραφεία τους και φυσικά οι έλεγχοι έχουν ατονήσει, αυτοψίες καθυστερούν κλπ. Με δεδομένο ότι το πρόβλημα επανεμφανίζεται, οι ευθύνες βαραίνουν τη Διοίκηση, η οποία θα έπρεπε να φροντίσει να λυθεί έγκαιρα.

Υπάρχει όμως και συνέχεια καθώς εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες και Συντονιστής της Αποκεντρωμένης, ο κ. Β. Μιχελάκης, βρίσκονται στα «χαρακώματα», καθώς καθυστερεί η εξόφληση των δεδουλευμένων (υπερωριακή απασχόληση, διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο και οδοιπορικά) του 2016 και του 2017!

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων έχει αποστείλει εξώδικο στον κ. Μιχελάκη και στην περίπτωση που δεν γίνει η εξόφλησή τους εντός ενός μηνός, τότε προαναγγέλλει προσφυγή ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δασικοί υπάλληλοι παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εξοφληθεί για τα προηγούμενα δύο χρόνια, συνεχίζουν το έργο τους και το τρέχον έτος καλύπτοντας τις ανάγκες των Υπηρεσιών τους.

Για το ίδιο ζήτημα, της αποπληρωμής των δεδουλευμένων προηγούμενων χρόνων, οι υπάλληλοι είχαν πραγματοποιήσει στάση εργασίας τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τελευταία νέα

Νέα Διανομή Τροφίμων στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, και Ζηρού.

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 7-9 Ιουνίου 2023...

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...

Στον κατάλογο της UNESCO τα μολύβδινα ελάσματα από το Ιερό και το Μαντείο του Δία και της Διώνης στη Δωδώνη

Την ένταξη των μολύβδινων χρηστήριων πινάκιων από το Ιερό και το Μαντείο του Δία...

Φυλάκιση 13 ετών στον 43χρονο που σκότωσε τη μητέρα του με ξύλινες τάβλες

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο για τον 43χρονο που δολοφόνησε τη...

Περισσότερα

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...