Επιβεβαιώνεται διαρκώς η καθοδική τάση της πανδημίας στην Ήπειρο καθώς ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε συνολικά μόλις 10 κρούσματα για την Ήπειρο. Από αυτά 7 διαγνώστηκαν στα Γιάννενα, 2 στην Άρτα και 1 στη Θεσπρωτία.

Για σαφή τάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας στην Ήπειρο και δη στα Γιάννενα, εξέλιξη που αποτυπώνεται και στον αριθμό των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, έκανε λόγο η Αγνή Νάκου, αντιπεριφερειάρχης για θέματα δημόσιας υγείας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ήδη μειώνεται και ο αριθμός των νοσηλευόμενων με covid και ανεστάλη η λειτουργία μιας εκ των 3 Μονάδων Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η κα Νάκου είπε ότι καθημερινά διεξάγονται πολλοί διαγνωστικοί έλεγχοι και προκύπτει ότι στην κοινότητα η κατάσταση έχει ελεγχθεί, ενώ και στις δομές προσφύγων και στη φυλακή Σταυρακίου ο αριθμός των κρουσμάτων βαίνει μειούμενος.

Τέλος, τόνισε ότι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού, αν και καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών η λειτουργία του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στα Γιάννενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ