Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η διοίκηση της Ιατρικής Ιωαννίνων, αφενός για τις επιπτώσεις στην εκπαίδευση των φοιτητών, λόγω της πολύμηνης διακοπής των μαθημάτων, αφετέρου για τη μετατροπή του Πανεπιστημιακού σε σχεδόν αποκλειστικά Νοσοκομείου μιας νόσου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, όπως υποστηρίζει.

Εξηγώντας πως, “αυτή η εξέλιξη στερεί από τους φοιτητές τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε απόλυτα εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις, που παρέχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Και όλα αυτά τη στιγμή που”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “η πανδημία αντί για σημάδια ύφεσης παρουσιάζει σαφείς ενδείξεις επιδείνωσης”.

Το Δ.Σ της Ιατρικής μαζί με τον κίνδυνο επιπτώσεων στην εκπαίδευση των φοιτητών επισημαίνει ότι “εάν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις δεν θα είναι δυνατή η θεραπευτική αντιμετώπιση όλων των ασθενών COVID-19, καθώς δεν θα επαρκούν ούτε οι δομές -παρά τις προσθήκες νέων κλινών- ούτε το προσωπικό”.

Για την αποτροπή αυτών των ενδεχομένων προτείνει “τη μετατροπή ενός μικρότερου νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής σε Νοσοκομείο αποκλειστικά COVID-19 κατά τα πρότυπα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης”.

Τέλος, προβάλλει ως αναγκαιότητα τον άμεσο εμβολιασμό φοιτητών και προσωπικού της Ιατρικής, ώστε να είναι δυνατή και ασφαλέστερη, τόσο η εκπαίδευση, όσο και η παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here