Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για το νέο μοντέλο διοίκησης στην Κιβωτό του Κόσμου, που περιλαμβάνει εκ βάθρων αλλαγές, με στόχο την καλύτερη εποπτεία των παιδιών που διαμένουν στις δομές του Οργανισμού.

Στόχος είναι σύντομα ο Οργανισμός να είναι σε θέση να εφαρμόσει τις προδιαγραφές που ζητούσε γύρω από τη λειτουργία του το υπουργείο και για τις οποίες υπάρχει deadline να λήγει τον Μάιο του 2023.

Ανάμεσα στις αλλαγές που σχεδιάζονται είναι το κλείσιμο απομακρυσμένων μονάδων, όπως στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων και ενδέχεται και της Χίου. Πρόκειται για δομές που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης και οι οποίες φαίνεται να εμφάνιζαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά την οργάνωση, αλλά και τη διαχείριση των παιδιών.

Τα περισσότερα παιδιά από τις δομές αυτές δεν πήγαιναν στο σχολείο και είχαν μετατραπεί σε χειρώνακτες, εργάτες γης, όπως ήταν η “φιλοσοφία” του ιδρυτή της ΜΚΟ πατέρα Αντωνίου. Στις περιοχές αυτές τα παιδιά ήταν πραγματικά αποκομμένα. Αυτό θα αλλάξει. Η δομή της Πωγωνιανής π.χ. δεν έχει λόγο ύπαρξης με τα σημερινά δεδομένα.

Με στόχο την άμεση επιστροφή όλων των παιδιών στο σχολείο, κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά τους σε άλλες δομές στις πόλεις, αλλά και σε ακίνητα που διαθέτει από δωρεές η Κιβωτός, ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες. Τα σημεία μεταφοράς των παιδιών έχουν ήδη βρεθεί και σύντομα αναμένεται να δρομολογηθεί επισήμως και αυτό το μέρος του σχεδίου.

Για τη νέα διοίκηση δεν αρκεί μόνο η παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά, που θα έπρεπε να είναι δεδομένες, αλλά και η δρομολόγηση των διαδικασιών αναδοχής και υιοθεσίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ