Στην τελική ευθεία είμαστε για να κλειδώσει η χρηματοδότηση του πολύπαθου έργου αναβάθμισης του τμήματος της Ιόνιας Οδού, Ιωάννινα-Κακαβιά.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε την Διεύθυνση Οδικών Υποδομών να προχωρήσει σε υποβολή προτάσεων για να ωριμάσει το έργο. Επόμενο βήμα είναι η ένταξη του έργου στο ΤΠΑ 2021-2025 του υπουργείου ΥΠΟΜΕ για να μπορέσει το έργο να δημοπρατηθεί.

Το έργο γίνονται προσπάθειες να προωθηθεί για πάνω από δέκα χρόνια και πλέον είμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η υλοποίηση του τμήματος Ιωάννινα-Κακαβιά αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2021-2027 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταφορές».

Θα είναι ένα από τα μεγάλα οδικά έργα της νέας προγραμματικής περιόδου και ανάλογα με την πορεία του διαγωνισμού, το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί προς το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο τμήματα. Ως βασικό έργο θα δημοπρατηθεί το τμήμα Ιωάννινα-Καλπάκι και ως προαίρεση θα προχωρήσει το τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ