Το κλείσιμο των σχολείων στον νομό Θεσπρωτίας ζητά η τοπική ΕΛΜΕ μετά την αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται στον νομό τις τελευταίες ημέρες.

Ήδη, τρεις σχολικές μονάδες στην πόλη της Ηγουμενίτσας βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, ενώ κλειστά παραμένουν τμήματα και σε άλλα σχολεία.

Σε αναστολή λειτουργίας στο σύνολό του έως και τις 4 Μαρτίου βρίσκεται το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηγουμενίτσας και το 2ο Νηπιαγωγείο της πόλης. Κλειστά έως τις 4 Μαρτίου τα τμήματα Α3, Α3 – Γαλλ. και Α3 Προχ. στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, το τμήμα Α2 στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας, και μέχρι τις 7 Μαρτίου τα τμήματα Γ2 & Γ2 Διοικ. – Οικ. του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, ενώ από σήμερα έως τις 9 Μαρτίου αναστέλλει τη λειτουργία του το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας, ενώ απομακρύνθηκαν και οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1 & ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, καθώς εντοπίστηκε με rapid test θετικός μαθητής. Η λειτουργία των τμημάτων θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου στο μαθητή.  Σε αναστολή τέθηκαν επίσης μέχρι και τις 9 Μαρτίου τα τμήματα της Ε’ τάξης στα Δημοτικά Σχολεία Καστρίου και Παραποτάμου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών με έμφαση στα συχνά τεστ, την ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών καθώς και μέτρα αραίωσης των μαθητών και πρόσληψη εκπαιδευτικών.

«Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα προτείναμε το κλείσιμο των σχολείων. Αλλά επειδή δεν αντέχουμε να μετατοπίζεται μονίμως η ευθύνη στις πλάτες εκπαιδευτικών και μαθητών, επειδή δεν αντέχουμε να αποτελούμε κόστος ή πιθανά νούμερα για μετρήσεις αλλά ανθρώπινες ζωές, επειδή τα κρούσματα στα σχολεία και στο νομό μας πληθαίνουν ανησυχητικά, καλούμε τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς να προβούν στο κλείσιμο των σχολείων, μέχρι να προκύψουν ασφαλείς όροι λειτουργίας τους», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here