Από τις 04:00 τα χαράματα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία στο ύψος της Παμβώτιδας για βαριά οχήματα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο, μετά και την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας στα Ιωάννινα ενημέρωναν από τις 04:00 τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο ύψος του κόμβου της Παμβώτιδας, ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Κοζάνη, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τον δρόμο από το Μαλακάσι προς τα Τρίκαλα, όπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό, ενώ δεν κυκλοφορούν ούτε εκεί τα βαρέα οχήματα.

Σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες και για τα ΙΧ οχήματα. Η χιονόπτωση είναι έντονη στο Μέτσοβο, στα Τζουμέρκα, στο Ζαγόρι. Στην Βοβούσα το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων βασικό χαρακτηριστικό θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 έως 500 μέτρων.

Με βάση αυτή την πρόβλεψη η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει τις συστάσεις της προς τους συναρμόδιους φορείς για αυξημένη επιφυλακή και στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

«Σαφώς και είμαστε σε ετοιμότητα, όπως κάθε φορά και σε συνεργασία με όλους τους φορείς», υπογράμμισε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο προϊστάμενος Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή και κατά τόπους θα είναι έντονα, με βάση την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερο, πάντως, οι χιονοπτώσεις θα πλήξουν τις περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα, που σημαίνει ότι και πέριξ των Ιωαννίνων μπορεί το τοπίο να ντυθεί στα λευκά. Στις παραθαλάσσιες περιοχές οι νοτιάδες θα φτάσουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, σύμφωνα με το έκτατο επικαιροποιημένο δελτίο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ