Είναι πραγματικά απίστευτο: Κλέβουν τους σταυρούς, όποιο και αν είναι το μέταλλο κατασκευής τους, από τα μνήματα σε νεκροταφεία χωριών της Βορείου Ηπείρου!

Η ελληνική κοινότητα είναι ανάστατη, μπροστά σ’ αυτή την πρωτοφανή βεβήλωση, που συνοδεύεται από την αδράνεια των αστυνομικών υπηρεσιών, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα καταγγέλλονται.

Ακόμη και οι νεκροί πέφτουν θύματα αθεόφοβων αγνώστων, που διαταράσσουν την ησυχία των ψυχών τους.

Το τελευταίο κρούσμα συνέβηκε τις πρωινές ώρες της 26ης Μαΐου στον κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στο χωριό Καινούργιο. Έκπληκτοι και αμήχανοι οι κάτοικοι είδαν να λείπουν οι σταυροί από  μνήματα των προσφιλών τους προσώπων, που έχουν φύγει από τη ζωή.

Το θέαμα, όπως οι ίδιοι λένε ήταν τόσο αποκρουστικό, που δάκρυα απελπισίας και απογοήτευσης κύλησαν στα μάτια τους.
Καταγγέλθηκαν περιστατικά στην αλβανική αστυνομία, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση και έρευνα, όπως ισχυρίζονται Βορειοηπειρώτες.

Έχει προηγηθεί η κλοπή  καμπανών από πολλούς ναούς, που οι δράστες αφαιρούν ανενόχλητοι, ενώ οι διαρρήξεις σε ιερούς χώρους είναι συχνότατες και έχουν αφαιρεθεί εικόνες και άλλα σκεύη μεγάλης αξίας.

Να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αστυνομικά κέντρα στην περιοχή της Δερόπολης και των Αγίων Σαράντα (Γεωργουτσάτες και Λιβαδειά), τα σπίτια των Ελλήνων ρημάζονται.

Είναι εμφανής η έλλειψη ασφάλειας στην περιοχή, κάτι που έχει αναγκάσει τον πληθυσμό να διαμαρτυρηθεί πολλές φορές προς τις αρχές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Για τις εκατοντάδες κλοπές και διαρρήξεις δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας δράστης. Αυτό και μόνο το γεγονός, τα λέει όλα από μόνο του.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here