Μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το μεγάλο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Οι άνεργοι – ωφελούμενοι του προγράμματος θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των ΟΤΑ για διάστημα οκτώ μηνών με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Στους Δήμους της Ηπείρου, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας θα ανοίξουν 1.100 θέσεις εργασίας.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους και αποτελούν προσωρινή έστω λύση στο οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας.

Στην Ήπειρο οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

Στο Νομό Άρτας θα δημιουργηθούν 95 θέσεις εργασίες οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

Δήμος Γεωργίου Καραισκάκη 30, Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων 20 και Δήμος Νικολάου Σκουφά 45. Σημειώνεται ότι ο δήμος Άρτας έχει προκηρύξει νωρίτερα το πρόγραμμα καθότι περιλαμβάνεται στους «πιλοτικούς».

Στο Νομό Θεσπρωτίας οι θέσεις είναι συνολικά 170. Κατανέμονται ως εξής:

Δήμος Ηγουμενίτσας 100, Δήμος Σουλίου 40 και Δήμος Φιλιατών 30.

Στο Νομό Ιωαννίνων το σύνολο των θέσεων ανέρχεται στις 725. Η κατανομή τους είναι η ακόλουθη:

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων 30, Δήμος Δωδώνης 50, Δήμος Ζαγορίου 20, Δήμος Ζίτσας 65, Δήμος Ιωαννιτών 450, Δήμος Κόνιτσας 40, Δήμος Μετσόβου 30 και Δήμος Πωγωνίου 40.

Στο Νομό Πρέβεζας θα προκηρυχθούν συνολικά 110. Σύμφωνα με την κατανομή οι 60 αφορούν στον Δήμο Ζηρού και οι 50 στον Δήμο Πάργας. Και ο Δήμος Πρέβεζας περιλαμβάνεται στη δεύτερη φάση των πιλοτικών και έχει προηγηθεί στην κοινωφελή εργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ