Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 36.500 άτομα τα οποία θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Οι υπουργοί εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος υπέγραψαν την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και αναμένεται πλέον η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Στην Ήπειρο κατανέμονται 1.578 θέσεις σε Περιφέρεια και στους 18 Δήμους. Ειδικότερα στο Δήμο Πρέβεζας προβλέπονται 73 θέσεις, στο Ζηρό 64 και στην Πάργα 46.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών όπως κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κλπ. οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των προστατευόμενων περιοχών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων,πρώτες βοήθειες, εργασίες κατασκευαστικού κλάδου κλπ.

Η απασχόληση είναι 8μηνη.

Στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here