ΑρχικήΉπειροςΚώνστας Βασίλειος: Ιταμή υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμαρχο Ζηρού

Κώνστας Βασίλειος: Ιταμή υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμαρχο Ζηρού

Δημοσιεύθηκε:

Αυτό ακριβώς έπραξε ο Δήμαρχος Ζηρού κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31/01/2023, όταν εξέφρασε την πρωτοφανή και επικίνδυνη άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ισότιμο με την Οικονομική Επιτροπή !!!

Στην εισήγησή του ο κ. Καλαντζής, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας για άλλη μία φορά το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, δήλωσε χωρίς ντροπή ότι, γι αυτόν δεν έχει καμία σημασία αν οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο ή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου !!!

θα μπορούσε κανείς αυτό να το αποδώσει σε κάποια λεκτική παραδρομή του Δημάρχου, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι, γιατί, μετά από την οξεία δική μου παρατήρηση επί της πρωτοφανούς άποψής του, αυτός επανέλαβε τη θέση του χωρίς να αλλάξει το παραμικρό.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της εκτροπής του κ. Καλαντζή, είναι σαν κάποιος να υποβαθμίζει την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων και να την εξισώνει με την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αυτής !!!

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι, η μέχρι πρόσφατα ισχύουσα νομοθεσία, η οποία τελικά κρίθηκε αντισυνταγματική, βόλευε αφάνταστα τον κ. Καλαντζή, μιας και του έδινε τη δυνατότητα να παίρνει τις αποφάσεις μέσω ενός κλειστού οργάνου (Οικονομική Επιτροπή) με αποτέλεσμα τα περισσότερα θέματα να μην έρχονται καν σε γνώση των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημοτών αποφεύγοντας έτσι την δυσάρεστη γι αυτόν κριτική αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα εξέφραζε αυτή την σφόδρα αντιδημοκρατική άποψη.

Δύο τετραετίες Δήμαρχος ο κ. Καλαντζής και από ότι φαίνεται ή δεν έχει κατανοήσει ή δεν έχει αποδεχθεί τους κανόνες που διέπουν τη δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των θεσμικών της οργάνων.

Πέραν αυτών είναι πρόδηλο ότι, τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του τον φοβίζουν και γι αυτό προσπαθεί πάσει θυσία να αποφεύγει την κριτική που του ασκείται.

Στο πλαίσιο αυτό και όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κριτική που του ασκώ, έχει φτάσει επανειλημμένα στο σημείο, αντί απάντησης επί της ουσίας των ερωτημάτων μου, να ψελίζει ότι δήθεν του κάνω προσωπική επίθεση και ότι έχω εμπάθεια μαζί του !!!

Το γεγονός ότι ο κ. Καλαντζής έχει φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζει την κριτική μου επί των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ως προσωπική επίθεση εναντίον του και δεδομένου ότι εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ ούτε στην προσωπική ούτε στην οικογενειακή του ζωή, ούτε και στην επαγγελματική του διαδρομή, καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι έχει πάψει να διαθέτει καθαρή σκέψη και προσπαθεί απεγνωσμένα να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση για να αποφύγει τα χειρότερα.

Ότι και αν κάνει όμως, το σίγουρο είναι πως, οι Δημότες θα τον κρίνουν για όσα έπρεπε να κάνει γι αυτούς και δεν τα έκανε επί οκτώ χρόνια και γι αυτό στις ερχόμενες εκλογές θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει, όσο δυσάρεστη και αν θα είναι γι αυτόν.

Κ ώ ν σ τ α ς  Β α σ ί λ ε ι ο ς
——————————————————————-
* Αντιστράτηγος  Πυρ/κού  Σώματος ε.α.
* Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
* Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου  Ζηρού
ΆρθραΒασίλης Κώνστας

Τελευταία νέα

Άρτα: Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για τη χρήση απινιδωτή, στα αθλητικά σωματεία – Με απινιδωτές εξοπλίζονται τα δημοτικά γήπεδα.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια για τη χρήση απινιδωτή στα αθλητικά σωματεία του...

Στέλλα Σολωμίδου: Η στιγμή που τραγουδάει Σωτηρία Μπέλλου και ο Νίκος Μουτσινάς ρίχνει μια… γυροβολιά!

Την αγαπημένη του κυρία Στέλλα υποδέχτηκε ο Νίκος Μουτσινάς στο «Καλό μεσημεράκι». Η Στέλλα Σολωμίδου...

Ειρήνη Μερκούρη: Η επανεμφάνιση της τραγουδίστριας – Τι ετοιμάζει;

Μια απρόσμενη επανεμφάνιση ανακοινώθηκε στα μουσικά πράγματα από την Panik Records και αφορά την...

Θάνος Καληώρας: Τι ερώτηση του έκανε η Μπέττυ Μαγγίρα και του ζήτησε «συγγνώμη»; Η αντίδραση του ηθοποιού

Καλεσμένος της Μπέττυς Μαγγίρα στο «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» ήταν ο Θάνος Καληώρας. Ο ηθοποιός συζήτησε...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: