Ως κορυφαίο έργο για το 2018 αναδείχθηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ήπειρο σύμφωνα με ψηφοφορία που πραγματοποίησε το ypodomes.com .

Η Μονάδα, μαζί με 4 ακόμη μεγάλα έργα εντάχθηκαν σε διαδικασία ψηφοφορίας και οι αναγνώστες με ποσοστό 31% το ανέδειξαν ως το κορυφαίο έργο της χρονιάς.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εκσυγχρονιστικά έργα για την Ελλάδα που αλλάζει και βελτιώνει σημαντικά το πρόσωπο και την καθημερινότητα μιας ολόκληρης Περιφέρειας.

Είναι μόλις η δεύτερη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε όλη τη χώρα (η πρώτη λειτουργεί στην Κοζάνη ήδη από το καλοκαίρι του 2017) και εμπεριέχει σημαντικές καινοτομίες ενώ θα μειώσει τα απορρίμματα που καταλήγουν σε ΧΥΤΥ κατά τουλάχιστον 70%.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, κατασκευάστρια και διαχειρίστρια εταιρεία είναι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ .

Ενεργή συμμετοχή είχε το Υπουργείο Οικονομίας μέσω της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ που συντόνισε το όλο εγχείρημα. Όλοι οι παραπάνω θα βραβευθούν στο επερχόμενο 3ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.

Είναι η πρώτη φορά που έργο-ΣΔΙΤ θα βραβευθεί στη χώρα μας εντός των τειχών, μέσα από διαδικασία ψηφοφορίας κοινού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here