Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια κοσμεί και πάλι τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης το ψηφιδωτό του π. Κοσμά του Αιτωλού και στην λιτή τελετή των αποκαλυπτηρίων που έγιναν με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου τονίστηκε πως έγινε πράξη μια επιθυμία πολλών ενοριτών αλλά και πολλών συμπολιτών μας.

Σήμερα με μέριμνα και φροντίδα του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ναού αλλά και πολύτιμο βοηθό τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα», μπαίνει ξανά στη θέση του ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Τη συντήρηση και την αποκατάσταση του ψηφιδωτού έκανε αφιλοκερδώς ο συμπολίτης μας συμπολίτης μας κ. Ευάγγελος Τσώλης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«Ένα από τα μικρά αλλά πολύτιμα κομμάτια της ιστορίας της πόλης είναι το ψηφιδωτό του π. Κοσμά του Αιτωλού» σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συλλόγου «Πρέβεζα» Κώστα Λογοθέτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην προνοητικότητα του ιερέα π. Γεώργιου, που αν και μισοκατεστραμμένο το ψηφιδωτό από ανθρώπινη παρέμβαση το διέσωσε, με την πίστη και την ελπίδα ότι θα έρθει η σημερινή ημέρα και δικαιώθηκε.

Μίλησε για τις συνεχείς προτροπές του κ. Λάζαρου Συνέσιου και χαρακτήρισε θεόσταλτη την εμφάνιση του συμπολίτη μας Βαγγέλη Τσώλη, που πραγματοποίησε με μοναστηριακή υπομονή αλλά και απέριττη ιερότητα την αποκατάσταση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

«Ο Βαγ. Τσώλης είναι μια δοτική, κοινωνική και καλλιτεχνική προσωπικότητα της πόλης μας. Εμφανίστηκε ξαφνικά στα γραφεία του Συλλόγου μας όταν αρχίσαμε να απογοητευόμαστε από την άκαρπη συνεργασία με Δημόσια Υπηρεσία που μας είχε υποσχεθεί τη βοήθειά της στην εκπλήρωση του σκοπού μας.

Ανέλαβε χωρίς ενδοιασμούς το πράγματι δύσκολο έργο της αποκατάστασης και προσέδωσε στο μνημείο, πέρα από την τεχνική αρτιότητα, μια γαλήνη, μια ηρεμία και μία αυθεντική αρχοντιά, στοιχεία που νομίζω χαρακτηρίζουν και τον ίδιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ